Night.

Nu är här något som prasslar någonstans i närheten av mig. Jag sitter med laptopen i sängen och jag lovar att jag säkert har en stor spindel högst två meter ifrån mig, jag kan känna det. Jag spänner mig, tittar inte någon annanstans än på skärmen och ska sova blixtstilla i natt. När jag väl ser den så kommer jag aldrig kunna somna i den här sängen. Och det vore synd. Soffan är inte så bekväm. Så jag ignorerar Herr Spindel. Syns han inte så finns han inte. Det är synd att han låter lite bara.

Och tack för en underbar helg. Vi ses i mina drömmar snart.

Godnatt!

Attjo.

Det är inte klokt hur mycket man uppskattar livet när man varit sjuk. Nu är jag på väg mot ett tillfrisknande och måste snart komma utanför hemmets fyra väggar innan jag blir galen. Jag försökte göra en sallad till mig, men den smakade ingenting och om den smakade någonting, så inte var det gott i alla fall. Hostan gör mig illamående och tvingade mig att ge min lilla frukost till toaletten.

Men, nu ska vi vara positiva här. Jag håller på att få tydliga magmuskler av allt krampande när jag hostat. Det är ju bra.

gose

Det här är mitt liv just nu. Den enda jag har att krama är den här söta filuren som mina kompisar brukar gosa ihop sig med. Jag kallar honom Algot och han har världens slappaste svans. Resten är serietidningar och halstabletter. Det kan ju inte bli så mycket bättre, eller hur?

Bored.

Jag är trött på att ligga här och hosta.

Jag saknar mamma. Jag ska nog slå henne en pling lite senare. När jag bodde hos henne och var sjuk så blev jag alltid uppassad som ett litet barn. Det hade jag behövt nu. Hon bäddade rent i min säng, kom med mackor och dricka, gjorde små ärenden till mig och lät mig titta på tv tills jag somnade.

Nu orkar jag inte sitta här mer. Jag ska nog somna igen. Så slipper man i alla fall gå runt och ha tråkigt.

Sick and tired.

Njaaa. Don't feel so good yet. Det susar i öronen och varje gång jag tar ett steg så är det någon som spelar trumma i mitt huvud. Det kittlas i halsen och örat när jag andas och jag har fortfarande feber.
Förlåt. Jag var tvungen att klaga lite.

Det finns ett plus, dock. Jag har världens sexigaste röst just nu.

Det skulle bli katt imorgon men jag tror att någon här i hushållet inte är särskilt lämpad för en individ som går sin egen väg. Det märks ju inte minst på mig. Och jag är inte sugen på att ta smällarna från denna person. Så för min skull, för kattens skull och för någons skull så får Milton snällt åka hem till Svedala istället. Synd, men jag kan vänta tills jag rår över mitt eget hushåll. Det ska bli skönt, kan jag säga.

Jag behöver klaga över en sak till. Vista! Man trodde de fixat alla buggar vid det här laget men min dator hänger sig inte alltför sällan och nu kan jag inte använda enter. Grr.

Kom och bädda ner mig, pilla i mitt hår (don't worry, det är nytvättat) och ge mig en kopp te. Tack.

Picture it.

Jag har varit dålig på att visa bilder på senaste så för att hålla intresset uppe så får vi lägga upp några.


carro

Här har vi till exempel Carro och Thobias i fredags på Malmöfestivalen där de hittade varann och blev smått raggningssugna. Ursäkta kvaliteten.

mat

Så här kan en lyxförrätt se ut hos familjen Thulin. Pappa gjorde pilgrimsmusslor på en toast med en massa läckerheter till.

jag

Och så avslutar vi med hur jag såg ut i helgen. Bara för skojs skull.

Fingertips.

Det är tur att jag har Nina och Katie som drar mig i örat när jag känner mig hängig. Jag ville gå hem och vila efter engelskan, men då proppade de i mig en Panodil och drog mig till lektionen. Jag är mycket tacksam.

När jag kom hem till slut efter lunch med sötaste Hanna, så somnade jag direkt. När jag vaknade tog jag tempen och det visade sig att jag hade 39,5 graders feber. Irriterande. Nu har jag knarkat alvedon och ska vila så att jag kan pallra mig till skolan imorgon anyway. Här ger vi inte upp.

Nu planerar jag dessutom stenhårt inför singellivet. Nej, jag ska inte dejta någon, jag ska leva i harmoni med mig själv. För att komma över problemet med att inte ha någon att gosa med så har bl a Annie ställt upp. Tack för att jag får pilla dig i håret på lektionerna och ge dig massage. Haha. För att slippa sova ensam så har jag kommit på en ide till. Jag vill ha en katt. Pappa är väldigt tveksam, jag måste ha prövotid genom att låna någon annans katt först. Sköter jag den exemplariskt så kanske han kunde fundera på saken. Så någon får ge mig en katt att passa.

I wonder why.

Du får lov att leka martyr, det är inte det. Men måla inte ut mig som ett monster, för den bilden förtjänar jag inte. Du vet också att det inte hade fungerat. Du är förbannad på grund av ditt kontrollbehov.

Jag bryr mig fortfarande om dig, det kommer jag alltid att göra. Vill du prata så har du mitt nummer. Vill du undvika mig så får du göra det. Jag har gjort ett val och även om det känns jobbigt nu så kommer du förstå att det var rätt. Du förtjänar någon som kan ge dig all den uppmärksamhet du behöver. Den personen är inte jag längre.

I'll blame it on the weatherman.

Phu. Vilken helg. Malmöfestival i fredags, det blev sent. Och så igår. Dubbelfest. Först var vi hos Frida och tog några drinkar, sedan gick vi till Kristoffer. Där blev det väldigt livat och jag för min del hade väldigt trevligt. Vid ett åkte vi vidare, jag och Hanna, till en raggarfest utanför Trelleborg. Jag smälte in så gott jag kunde i min skinnjacka och var allmänt trevlig mot de flesta. Det bjöds på öl av backslickade män så det var tur att jag hade Hanna att kalla min flickvän om någon skulle få för sig någonting.

Vi fick skjuts hem till Hanna (fördel med att vara tjej!) och där pratade vi nonstop tills vi somnade. När vi vaknade pratade vi lika mycket. Nu är jag lite hes. Och ganska bakis.

Ett förhållande bygger på förtroende. Det känner jag att vi saknar. Jag vet inte riktigt hur vi fortsätter det här. Vi har hamnat i samma gamla spår som jag till varje pris ville undvika.

Trams.

Jag börjar historian om en halvtimme. Sedan har jag naturkunskap och sen slutar jag. Då ska jag först gå till dagens goda och käka med Hanna, och sedan hem och smälla i mig ett stort paket glass framför min nya älskling. Sounds like a plan.

Angående allting annat så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Jag trodde inte att jag skulle reagera så starkt. Nu beror det ju mestadels på en liten lus som inte verkar veta vad vänskap innebär. Henne har jag ingenting till övers för. Det är tydligen lätt att gå bakom ryggen på mig. Höra av sig när det passar och vänta sig att allting kommer bli som förut. Ha! Ät bajs, min lilla danskompanjon. Skönt att jag slipper dansa med dig denna hösten. Det har sina fördelar att fylla 18.

Men... om jag nu reagerar så starkt som jag gör så måste någonting vara fel. Varför är jag inte nöjd som det är? Varför kan jag inte vara glad för det jag har? Det går inte att lura i sig själv skumma känslor. De gör som de vill, de där jävlarna.

Jag ska ha en fantastisk fredagkväll, anyway. Tillsammans med lite alkohol kan det kanske bli trevligt. Jag ska släppa tankar och känslor och min förbannade sårbarhet. Jag orkar inte.

Hopeless.

Någon får komma och hjälpa mig att bli bitter så att jag slutar lita på varenda jävla människa. "När ska du växa upp?" frågar pappa. Ja, det kan man fråga sig. Kanske växer jag upp när jag hittar någon sorts stabilitet, eller så får jag helt enkelt inse att livet är förfärligt och människorna i det är ännu mer förfärliga.

Jag börjar klockan nio. Egentligen vill jag bara krypa ner i sängen och tycka synd om mig själv, förakta mig själv och kanske sova bort alla tankar. Problemet är att när man vaknar så finns det kvar och, FAN, det kommer ta tid, det här. Jag behöver Katie, Nina, Hanna, Linnea, Jasmine och Annie. Så jag pallrar mig iväg till skolan idag ändå.

Malmöfestivalen vet jag inte om jag är sugen på längre. Det kanske är bra att gå dit och sysselsätta sig lite istället för att grubbla. Vi får se hur jag gör.

Fy fan för er. Fy fan.

Crabfish.

Friluftsdagen gick strålande. Jag var till och med med på brännbollen! Men fy, vad jag avskyr brännboll egentligen. Dagen ägnades även åt att ligga och kramas med halva klassen i ett tvåmannatält, snacka skit med mina söta flickor (jag har saknat er!) och äta crabfishbaguette.

Nu sitter jag här med min nya vackra dator. Och snart är det Malmöfestival med Carro och Hanna och en massa andra. Ska möta Carro vid bussen kl 18. Frågan är vad man ska ha på sig. Mina nuvarande vita jeans känns inte sådär jättesmart.


Vi ses kanske där!

Give me.

dator
Den här är ju fin...

dator
...men det lutar åt den här.

Utan dina andetag.

I need to update my blog more frequently, says she. Well, here we go.

Magnifik helg, indeed. Imorgon är min sista "sommarlovsdag". På onsdag är det dags, och jag ser fram emot det. Med ett sådant underbart tjejgäng som jag funnit, så är det svårt att göra någonting annat. Allting som är jobbigt blir genast lite enklare med fantastiska vänner. Och en fantastisk mentor, också, faktiskt. Det här kommer att bli superfantalicious.

Imorgon ska jag försöka finna min självsfrände, min livskamrat, min dator. Jag har några krav, dock. En Sony, Intel Core 2 Duo, minst 3 gig, Vista Home Premium, inbyggd cam, hyfsat lätt att bära med sig, och ja, sen får jag väl vara ganska nöjd. Vi får väl se om jag hittar mitt underverk i en hyfsat lagom prisklass för min pappa att acceptera. Jag tror det ligger runt 10 om jag ska bli nöjd, pappa. Jag kan ju alltid lägga till själv;)

Nomatter what.

Ja, jag hoppades på en mer spännande fredagkväll än att sitta hemma framför datorn med en påse ahlgrens bilar. Men det sket sig duktigt.

Jag vägrar ge upp mig själv på samma sätt som jag gjorde förut. Jag vägrar ge upp mina åsikter, och därmed bli som den du brukade få mig att bli. Detta är en ståndpunkt, vår lilla konflikt var väldigt idiotisk, men jag måste göra klart från början att jag inte låter dig köra över mig. Jag hade säkert fel, och kanske borde jag till och med bett om ursäkt i just detta specifika fall. Men jag kan inte. Hellre för hård än för svag.

Pang, bom, tjoff. Jag är lite ilsken ikväll.

Love is dancing on my fingers.

Jag hade en period med Vanessa Carlton för ett tag sedan. Efter att ha slumpat lite låtar har jag bestämt mig för att återkomma till den perioden.

Vi körde mc i ösregn igår. Trots att jag var övertygad om att en förkylning skulle hinna ikapp, så var det mysigt. Blixtarna lyste upp hela himlen, och det var bara mörker, regn, och vi. Väl framme mysade vi in oss i varma handdukar och drack te och skrattade åt oss själva. Fortsätter det såhär så borde jag nog bli lycklig.

Antalet läsare höjs markant när jag skriver Sigvard. Gillar ni honom?

Citadel.

Nu sitter jag i skolan och pillar navelludd. Eller, jag hade kanske gjort det om jag haft något.
Mitt mentorssamtal gick fint, nu har jag mailat lite lärare och snart ska allt gå som på räls igen.

Så, vad gör man när man inte har något att göra tills klockan slår 13.30?
Man skriver Sigvard såklart!




Sigvard brukar ha sovrumsfönstret öppet innan han ska sova. För att släppa in luft, för att drömma mindre, för att sova bättre. Ofta misslyckas det totalt. Han bor nämligen i ett område där flugorna trivs och de flyger gärna in i hans kvava lilla sovrum för att spana på märkligheter. När Sigvard väl kryper ner i sin kalla säng och stänger sina tunga ögonlock och inväntar tystnaden efter täckets prassel möts han av ett märkligt ljud. Numera har han lärt sig identifiera ljudet och varje gång han hör det så suckas det ordentligt.

Flugorna gör inte bara störande ljud ifrån sig, sommarflugorna kryper överallt på honom också. På varenda kroppsdel som inte är täckt av täcke, där kryper de. Gärna på kinderna och nära örat, så att surrandet verkligen inte undgår honom. Flugor kanske också bara vill visa att de finns, tänker Sigvard när han är på sitt allra gemytligaste och ömsintaste humör. Oftast är han mest trött och grumpig, och då tänker Sigvard inga fina tankar om flugorna alls. Då sluter han ögonen och fantiserar om hur han trampar sönder varenda fluga som någonsin besvärat honom.

Nu måste ni observera att sadism inte är en del av Sigvards personlighet överhuvudtaget, men ibland styrs han mer av sin demon än av sin ängel. Precis som alla vi andra dödliga.

Concrete angel.

Farmorbesök idag. Jag har en rolig farmor. Hon tänker inte riktigt innan hon pratar, och man kan inte beskylla henne för någon större finkänslighet.

Exempel 1:

"Vad är det för prickar du har i ansiktet?" frågar hon min snart 15årige lillebror, som redan är väl medveten om sitt lilla hudproblem och som använder diverse krämer för att få slät och fin hud. "Är det eksem, månne?"
"Nej..." svarar han tyst och en pinsam tystnad uppstår, eftersom ingen vill uttala ordet "finnar".
Till sist bryter pappa in, harklar sig och säger "Vad är det killar i den åldern har, mamma?"
"Jahaaa..." säger farmor till slut (som om hon inte förstod från början), och byter snabbt samtalsämne.

Jag blev också utsatt.

Exempel 2:

Farmor tittar på mig efter att ha pratat en stund om vår utlandsresa till Kreta som vi gjorde i sommar.
"Du är inte vidare brun i ansiktet, armarna är bruna, men du är blek i ansiktet", säger hon på sitt rättframma sätt.
Vad vill hon att jag ska svara? Jag blir inte brun sådär jättefort och efter att ha kommit hem i kalla Sverige så bleknar det ganska fort, kan jag tala om. Dessutom har jag en ton ljusare smink än hudfärg, vi kan skylla på det också.
"Tja... Det bleknar efter ett tag ju", klämmer jag fram till slut, och farmor nickar och tänker att ja, sådär måste det nog vara, annars hade flickungen minsann varit brun i ansiktet också.

Det gäller att vara mån om sitt utseende när man åker till farmor. Hon har hökögon, hon ser allt som hon inte borde, och dessvärre kommenterar hon det också. Säkerligen inte illa menat, men... pinsamma situationer kan uppstå. En rynka på skjortan, en finne på hakan, slarvigt borstade tänder, gråa hårstrån, you name it, du lär få höra någonting plumpt om saken.

Min farmor har säkert varit hemlig agent med det sinnet för detaljer.

It's never really over.

Åh, det regnar stenhårt. Så mysigt. Jag borde göra som duktiga Katie och läsa en bok. Eller fler. Men det lockar inte just nu.



Jag läste nyss ett mail från rektorn. Visst, det blir ett kort möte på onsdag med mentorn, sedan är vi lediga tills den 20e då vi ska ha friluftsdag. Anledningen till denna slappa start påstods vara på grund av ombyggnad på skolan. Är det bara jag som tycker att de har haft ett helt sommarlov på sig att få färdigt? Och sedan börja allting med friluftsdag? Jaja. Detta året blir det allvar i alla fall. Ni ser mig i gympaskor och mjukisbyxor ute på något fält den 20e. Ta med kamera, för det är ingen vanlig syn.

Hey, mr perfect.

Så då sitter vi här igen, datorn är numera i lillebrors rum. Han och en kompis har nämligen lanat hela natten. Tss. Dorks.
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Måste i alla fall köpa flintastek och dricka till imorgon. Vill någon bjuda mig på fest ikväll så känn er fria att fråga:)

Och som alla andra sommarlovströtta ungdomar så längtar jag efter skolstart. Det är inte klokt. Numera vaknar jag inte förrän 12 ändå, då är det ju bättre att ha gjort någonting av dagen istället.
På tal om skola, min mentor lovade mig i julas att jag skulle få godis av honom, på grund av en utmaning som jag vann. Det är nog dags att påminna honom om det på onsdag. Än har det inte dykt upp några Ahlgrens bilar.


Sommarlovet har sugit åt sig all min diciplin. Jag vet en massa saker som jag borde göra, men, nej. Jag orkar inte.

Jag ska kolla IKEAs utbud så att jag kan fixa till mitt rum imorgon. Det är ändå någorlunda nyttigt.

They say we´re too young.

Det finns minst två sätt för mig att lyssna på musik.

1. Antingen är man uppe i egna tankar eller sysselsättningar samtidigt, och då hör man den mest i bakgrunden av huvudet, rycks med av någon katschig refräng emellanåt men ägnar i stort sett inte så mycket tankar åt själva texten.

2. Eller så sjunger man med, memorerar vackra verser och lyssnar intensivt.

Det är med det senare som jag har fått problem på sistone. "I wish I was the bigger person". "I was walking down the street". "I was only hoping for you to notice". Ser ni ett mönster? Jag vet inte hur mycket saker ändrats nu i vårt vackra tvåtusental, men när jag lärde mig den grundläggande engelska grammatiken så fanns det regler.

He, she, it WAS.
You, I, they WERE.

Man kan inte skylla på att "were" inte passar in i texterna, när "were" är EN stavelse, precis som "was". Är det bara jag som inte begriper?




Jag brände upp en individ idag. Vi kan kalla honom Arnold. Och nu har jag världens sämsta samvete. Att det var en obetydlig myra hör inte hit. Det var ett liv som jag förstörde. Det är värst vad blödig man blir när man sitter ensam och filosoferar.

Woo.

Yey!

Min skinnjacka från Ichi har kommit och den är underbar. Tog en S, vågade inte ta XS, och denna sitter perfekt. Man blir så glad av nya kläder! :)

Apple.

Du tycker synd om mig, hör jag. Det är inte det minsta nödvändigt, vet du. Jag klarar mig. Ingen kan alltid hålla fast vid sina beslut när omständigheter och förutsättningar förändras. Det är lite märkligt (och tråkigt) att du verkar tycka sämre om mig på grund av vad jag väljer att göra, för egentligen påverkar det ju inte dig det minsta. Det är mitt liv, mina beslut, mina KÄNSLOR, framför allt, och jag är tacksam för ditt uppenbara intresse, men vissa saker måste man få sköta själv.

Kräftkväll.

Sista sommarlovsveckan och det blåser och regnar. Som tur är så känner jag att jag gjorde det bästa av de soliga dagarna. Solen får gärna komma tillbaka på lördag bara, för då är det poolparty hos Nina. Jag tänker nog ändå bada där, oavsett väder, haha.

Det blev det mysigaste kräftkvällen jag någonsin varit med om igår. Det blev laxmacka med stenbitsrom till förrätt, och sedan drack vi ett riktigt gott vin till kräftorna. Vinet gjorde oss lite fnittriga, och en liten olycka inträffade vid en spontan handling. Förlåt än en gång, jag hoppas det läker fort:). Kvällen blev i alla fall riktigt mysig och jag tror att jag var lycklig.

In the fireplace.

Jag kan inte låta bli att bli väldigt TRÖTT på en viss person som då och då tappar omdömet totalt, blir oresonlig och aggressiv. Mysig hemmakväll, my ass.

Imorgon ska jag iallafall ha den mysigaste kräftskivemiddagen som går att tänka sig!

Sedan får ni säga vad ni vill om det.

Fnys!

/Nadine i svåra aggressioner.

Woho!


Meningslöshet

Jag har tråkigt, så jag slösar bort lite tid på det här nu.



Vad heter du? Nadine
Mellannamn ? Joana
Vart bor du? Malmö
Trivs du där? Ja
Brukar du läsa horoskop? Om jag stöter på något, ja.
Har du körkort? Jag håller på. Jag har kört till Arlöv:)
Äger du några converseskor? Nej
Favoritdjur? Uggla, hund, sköldpadda
Vad spenderar du dina pengar på? Fika, kläder, cigg 
Senaste konserten? Hm. Det kommer jag inte ihåg.
Sprit, cider, vin eller öl? Beror på tillfälle
Antal kuddar i sängen? Fyra
Kan du baka bullar? Ja, vill ni ha mjölbaggar i så säg till.
Har du varit med i scouterna? Jag var med några veckor när jag var liten bara för att få se på fredagsfilmerna. Resten tyckte jag inte om.
Bläck eller blyerts? Blyerts
McDonald's eller Burger King? Burger King
Är du allergisk mot något? Idioter
Äger du ett busskort? Ja, men jag har inga pengar på det.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? Min mjölk är vit... förpackningen röd.
Vad åt du till frukost? Ett glas juice.
Hur ser du ut idag? Nyvaken med gulligt rufs
Har du haft sex idag? Klockan är bara halv 12...
Hur svarar du i mobilen? Hej, det är Nadine
Vem ringde du senast? Johan
Vad sa den du ringde? The Bomb finns att beställa på internet
Antal timmar sömn inatt? 8
Sov du ensam? Nej, jag har mitt gosedjur.
Vad innehåller din favoritnattmacka? Bacon:)

Senaste person som: ..
Sov i din säng: Johan
Såg dig gråta: Johan
Fick dig att gråta: Thommy
Du gick på bio med: Johan (anar vi ett mönster?)
Du gick på stan med: Thobias
Skällde på dig: Pappa
Skickade ett e-mail till dig: Nelly.se, min skinnjacka kommer snart!

Har du någonsin:
.. Sagt "jag älskar dig" och menat det?
Ja.
.. Bråkat med ditt husdjur? Bara på skoj
.. Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag? Ja

Frågor:
Tar du droger? Nej
Dricker du? Ja
Vad är du mest rädd för? Osjälvständighet och spindlar
Vilka kläder sover du i? Ingenting
Vart vill du gifta dig? Vet inte än
Vem hatar du verkligen? Slösar helst inte energi på att hata, men om jag nu hatar någon så har personen i fråga verkligen förtjänat det.
Har du varit kär? Ja
Kör du bil? Övningskör, ja.
Har du ett jobb? Nej, men snart.
Gillar du att ha folk omkring dig? Ja. Jag hatar att vara ensam.
Är du ett hälsofreak? Nej
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på? Vem har inte det?
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta? 2 am
Vill du gifta dig? Ja.
Vill du ha barn? Ja.

Favorit:
Rum i huset? Badrummet med golvvärme
Typ av musik? Odefinerbart
Månad? Juni

Har du, de senaste 48 timmarna:
.. Gråtit?
Ja.
.. Köpt någonting? Nej
.. Varit sjuk? Nej
.. Sjungit? Ja
.. Sagt "jag älskar dig"? Nej
.. Velat säga till några att du älskar dem? Njä...
.. Träffat nån ny person? Ja.
.. Saknat någon? Ja.
.. Kramat någon? Ja
.. Kysst någon? Nej

Senaste:
.. Låt du hörde: A place nearby
.. Film du såg: The Happening
.. Sak du stal: En femma
.. Mat du åt: Gryta
.. Gången du åt en 7-Eleven korv: Har nog aldrig hänt
.. Människa du slog: Vet inte
.. Stora bussresesan: Till flygplatsen i Chania. Eller till Trelleborg kanske.
.. Långa telefonsamtal: Igår
.. Dusch: Igår
.. Irritation: Igår kväll

Första:
.. Bästa kompis:
Sofie
.. Jobb: FACE Sthlm, Konsum, dagis
.. Inhandlade skiva: Nån gammal singel
.. Förälskelse: Christian
.. Begravning: Morfars <3
.. Piercing/tatuering: Öronen.
.. Fiende: Vet ej



DUUUUSCHA nu, Nadine.


You don't even know me.

Hur mycket jag än avskyr att sova ensam... jag tror det är en vanesak.

Nu väntar jag på att en viss person ska ringa och väcka mig, men det verkar han ha glömt bort totalt. Det var en jäkla tur att jag vaknade av mig själv idag, annars hade han nog gått lunchlös.

Blurk.

RSS 2.0