Tävling. Igen.

image7

http://hannabjorkstedt.blogg.se/2008/may/tavling-tavling.html

Nu är jag med och tävlar!

Tävling.

image6
Jag hade gärna livat upp min blogg med lite nya färger, så därför är jag med och tävlar om denna design.

http://Fakkors.blogg.se

Wish me luck!

Everything inside never comes out right.

Det blev en långpromenad igår till den där vackra kyrkogården som jag gömde mig på när jag var liten. När jag var liten och ensam och rädd och behövde komma ifrån det där stora mörka huset med alla hårda ord och osäkra stämningar. Kyrkogården var lika vacker som jag mindes den. Jag kunde nästan se mig själv som liten sitta där med skolväskan bredvid mig och blåsa varm luft i händerna.

Men allt det där var så oändligt länge sedan. Vuxenvärlden väntar och jag har kommit förbi de jobbiga tankarna. Man glömmer aldrig. Man tar det med sig och låter det forma en. Generna kommer aldrig få bestämma min personlighet fullt ut. Jag tänker bli den jag vill vara.


It's never too late to make it right.

image5

Världens godaste pannkakor, en stund i solen och en bok. Detta har dagen hittills ägnats åt. Ja, och sedan har jag knåpat ihop en uppsats också. Som dagens nyttiga, liksom. Helgen är full med upplevelser med mysiga människor. Min egen mor åker till Kreta imorgon, så tyvärr får jag inte gratulera henne på söndag. Men jag firar med andra istället. Solen skiner och magen börjar bli brun. I like this.

(Grymt snygg tjej, för övrigt.)

They can never have yesterday.

Mycket franska idag. Mycket pronomen. Mycket förvirring.
Men duktig har jag varit.

Det var någon som ropade mitt namn på stan för några dagar sedan och jag vet fortfarande inte vem det var. Killröst. Det var nog ett spöke som tyckte att jag skulle stanna upp och undvika att trampa i ett tuggummi eller någonting liknande.

Nu när mina tjajor fått upp ögonen för mitt otroliga (host) pianospelande så har de börjat attackera mig med noter på bra låtar de vill att jag ska lära mig. Ingen press alls, eller hur? Jag vill faktiskt ta upp spelandet igen. Min privatlärarinna var så bra, jag utvecklades så snabbt på så kort tid. Nu har jag liksom... fastnat. Håller min Gnosienne och Månskenssonat i trim, men sedan är det bra med det. Jag har en hemlig önskan om att få börja igen till hösten. Frågan är hur mycket tid jag kommer få till det om jag ska dansa också. Dansa måste jag. Dansen är som luft. Och på nästa uppvisning ska jag förhoppningsvis ha en grupp som är lite bättre än denna. Men såklart, nu får jag dansa med 18 +-åringarna. Blir säkert stor kvalitetsskillnad.



Göm dig inte för mig. Bara för att saker förändrats så har jag inte slutat existera. Möjligen i din värld, men vi har lite ouppklarade saker att ordna innan du stänger för helt. Ska jag vara ärlig så hade jag hoppats på ett annorlunda slut. Du vet att det du gjort var fel, och har ingen anledning att anklaga mig för någonting. Du var ju nästan stolt över mitt beslut, sade du. Varför kan vi inte prata? Jag väntade mig ett mer vuxet agerande från dig. Jag litade på dig en gång för mycket. Då är du åtminstone skyldig mig att svara när jag ringer. Jag vet hur du fungerar. Du vet hur jag fungerar. Vi behöver inte låtsas någonting. Jag väntar.

I will learn to love again.

Avslutning. Ja, jag kan erkänna att jag inte är helt känslokall. Det gör ont ibland. Ändå är jag stolt över mig själv. Han förtjänade det inte. Nu har jag släppt honom fri, och jag hoppas att han njuter ordentligt.

Det händer så mycket nytt i mitt liv just nu. En helt ny värld har öppnat sig för mig. Jag känner mig levande. Levande och redo att ta lite plats. Jag måste börja fokusera mer på de som vill mig väl.



Drowning in tears
that won't be me
I will soon be free
from the chains of all this pain inside
And though I cry
it won't be long
till I regain the strength to know
I can go on
I will find my way trough the heartbreak
I will not give up on love

I believe
I will learn to love again
I will learn to trust
Once this heart can start to mend
I will learn to love again

All of these tears
Time will dry them
I will survive them
And make it through into another day
All of this pain
Time will heal it
There'll be a time sometime I know
I won't feel it
I will make trough life without you
After the hurting is gone

I will find someone who deserves my touch after all the hurt is through
I will be so over you
I will not give up on love

Concrete angel.

Underbara torsdag. Det blev en Twister med tha girls in tha sunshine. Såg en gammal bekant segla förbi, sådär halvt elegant, vi stirrade lite på varandra innan vi fortsatte på våra håll. Och som grädde på moset hoppade en klasskompis från mellanstadiet på bussen idag. Geniet. Han som åt banan och curry på sin pizza först av alla. Han som lärde mig att "tie" betyder "knyta" och "slips" på samma gång. Han som jag dansat tryckare med och som jag var lite hemligt kär i en vecka eller två. Allting var så enkelt när man var liten.

Det finns faktiskt en del personer från det förflutna som jag funderar på ibland. Han som käkade snorkråkor på fritids, honom såg jag häromdagen. Han hade inte förändrats alls. Jag kan nästan svära på att jag såg ett finger leta sig upp i näsborren lagom diskret. Sedan finns det ju de som man bara vill undvika. Som man inte ens låtsas att man har känt en gång i tiden. Snabba blickar, sedan dömer man vem det gått bäst för. Det är lätt att bli självkritisk då, men allting är ju faktiskt inte alltid som det verkar på ytan. Det borde jag veta.

This is me, by the way.

image4

Just what you need.

Fantastiskt.

Yasmine och jag är drottningar bakom keyboarden. Christophe är uppenbarligen imponerad av talangfulla genier. Och ja, efter tjat ifrån tjejerna så spanade jag också in hans rumpa till slut. Helt okej. Men det verkar som om mina klasskompisar aldrig sett en manlig rumpa förut, så som de glor. Haha, vad kul om han skulle läsa detta. Idag lärde han oss franska också. Jag vet att Katie blir pirrig i magen av hans franska. Mihi.

Nytt smeknamn försöker jag också vänja mig vid. Gissa vad det hamnade på? Ludde. Totalt ologiskt, jag vet, men det finns faktiskt en tanke bakom. Hävdar Annie i varje fall. Gulligt är det.



Lycka kommer inifrån, ja, det är helt sant. Den största lyckan i alla fall. Yttre omständigheter spelar självklart in en hel del, men den största lyckan kommer inifrån. Jag tror jag hittat den. Jag förstår inte riktigt varför den valde att komma och hälsa på just nu, mitt i allting, men tacksam är jag i alla fall. Världen kan rasa ihop (lite drastiskt kanske), men jag kommer nog ändå ha ett slags lugn i kroppen. I'm so lucky, lucky.

Och ja, en stor puss till alla som känner sig träffade.

Oh, she's good.

Energiuppsatsen gick ju lekande lätt. Inte klokt vad bra det går när man går in för det med öppet sinne och glad attityd. Nu är jag stolt faktiskt. Kanske ska passa på att göra instuderingsfrågorna nu, när jag ändå är på g. Vi provar. Hej igen!

Who am I gonna call... if I'm gonna call at all?

Here I am again.

På grund av sömnbrist fick jag världens huvudvärk och var tvungen att åka hem efter samhällen. Nu har jag sovit ut och tänkte påbörja min energiuppsats. Ska på jakt efter ett vitt linne efter det, och prova brorsans jeans. Det är nämligen dags för genrepetition på dansen ikväll.

Måste dessutom säga att jag är så tacksam för alla söta personer i min omgivning just nu. Jag känner mig både värdefull och uppskattad, och det var faktiskt ett tag sedan. Lite grus i hjärtat finns det dock tyvärr, det är svårt att komma ifrån. På den biten känner jag mig splittrad, och funderar mycket. Jag försöker bortse ifrån min egen naivitet. Det var till och med han som lärde mig att människor inte alltid är så goda som jag vill tro.

Nej, energiuppsats var det, ja! Vattenkraft. Ruggigt spännande ämne. Tss. Wish me luck.

Yeah yeah yeah.

Full som en kastrull var jag inte i varken fredags eller lördags. Bara lite skönt avslappnad. Rödluvans fest var trevlig, jag dansade bugg med hennes pappa och satt på någons axlar halva kvällen. Elin var söt och onykter och jag var Alex lilla prinsessa som vanligt. Han hade minsann saknat mig. Halvmogna människor och övermogna människor var stället fullt av. Trevlig blandning.

I lördags var det grillkväll hos Fredde. Revbensspjäll med tsatsiki är aldrig fel. Sedan spelade vi Buzz, som jag aldrig spelat förut, och ja, jag kan väl säga att jag som yngsta spelare bankade skiten ur alla flera gånger på rad. Det är så man får respekt. Allmänbildning och klurighet.

Cirka fem omgångar biljard blev det också. Jag är nästan duktig när jag koncentrerar mig, men ibland berodde min vinst på motspelarens distraktion. Övernattning och frukost på sängen och solning dagen efter. Mysigt värre.

Mina inlägg här brukar ju oftast inte handla om några speciella händelser i mitt liv, men helgen var så härlig att jag var tvungen att dela med mig.

Nu vet ni att jag lever.

Ps. Annie och Katie tycker att min novell är KÖTTIGT JÄVLA GRYM. Var tvungen att säga det. Ds.

I can't break this spell.

Novellskrivning och festande. Det ska jag ägna mig åt ikväll. Åker till rödluvan senast nio, tror jag.

Idag har jag spelat ultimate frisbee med min klass. Det var superhärligt. Jag var inte så kass som jag trodde, fast inte så bra som jag skulle vilja heller, förstås. Har nog en ganska söt klass ändå.

Idag har jag även haft picknick i trädgården med en cider och solat lite. Nu sitter jag bara och väntar på att fredagskvällen ska ta sin början!

Take time to realize.

Dagen började med ett möte och fantastiska lektioner med min fantastiska klass. Senare hade jag ett fantastiskt prov som det gick fantastiskt dåligt på. Man kan inte vara bäst på allt. Efter skolan åkte jag och mötte syster och gick på informationsmöte om hennes utbildning. Blev nästan sugen på att gå där själv, men senare kom jag på att ta hand om folks urin inte riktigt är min grej. (Undersjuksköterskeutbildningen). Haha. Långt ord.

En timme och mängder med Dumlekolor i väskan senare åkte jag till södervärn och träffade Sabina. Vi bråkade lite med hennes pojkvän och hans lillebror och därefter gick vi ut och köpte glass. Pildammsparken var målet inställt på i eftermiddags. Vi satt där i två, tre timmar och solade, mer eller mindre halvnaket. Sedan kom MFF:are och började glo, så jag tänkte att det var dags att gå hem och grilla.

Tänkte ta en sväng förbi mormor också när jag ändå var i trakterna, och på vägen dit mötte jag en mörk fransman som ville ge mig sitt nummer och tyckte att jag var snygg. Det var ju trevligt, men tack och hejdå, sade jag och fortsatte min färd mot mormor. Kände mig som rödluvan, och han var en svart varg. När han frågade vart jag skulle så förvandlade jag snabbt i fantasin mormor till en stor och stark pojkvän som lätt skulle klösa ögonen ur honom om han inte passade sig. Han tyckte inte om pojkvänner, sade han. Tss. Tro det!

Tog en sup Cola hos mormor och sedan bussen hem till far, där det inte blev någon grillning, men dock vårrullar. Nöjd och glad, och jag ska ha gymnastik imorgon. Herregud. Snart kommer pojkvännen och hämtar mig, och sedan, tjosan, så är det snart helg!

Ni som orkat läsa om min fantastiska dag ska ha en eloge.

(Lyfter på en ring och inser att jag misann fått lite färg idag, äntligen!)

Nej, hejsvej, imorgon är det party party.

<3

RSS 2.0